.: Irama Muzik Daripada Gelas

SESEDAP RASA

SEDAP BAGIMU SEDAP JUA BAGIKU

Friday, 20 January 2012

Irama Muzik Daripada Gelas

Irama Muzik dari Gelas ini dimainkan oleh Robert Tiso,Bagi pengemar muzik mungkin sudah mengenalinya tetapi bagi 'Mengarut' mainan irama muzik daripada gelas adalah sesuatu yang baru. Permaian Muzik ini Telah bermula seawal  tahun 1741 lagi oleh lelaki Irish,Richard Pockrich.Namun permainan muzik ini pernah diharamkan di beberapa kota di German suatu ketika dahulu kerana dikatakan penyebab ganguan-ganguan fizikal dan mental.Dan bermula kembali hanya pada tahun 1919.





Dengar muzik nie bayangkan berada di tepi pantai baru best.. :-)

Untuk mengetahui lebih lanjut sila klik link berwarna hijau nie..hehe http://www.roberttiso.com
Comments
8 Comments

8 comments:

MaYa MustWany said...

hahaha,sampai terlelap kat blog mgarut..hahaha..yups teringat iklan susu kanak2..hahah..

~Nana BamBam~ said...

hebatkan..

misyamissyou said...

mcm ragu2 je leh bunyi tau..huhuu

SeseDaP RaSa said...

MaYa-hehe smpai ingat iklan susu.. :-)

~Nana BamBam~- ha,a hbat..hehe

misyamissyou - hehee..tue arr..tpi bnyi..

Aida Omar said...

pehh!! hebat betul kan.. kalau aida lah buat bersepah bunyi nye.. haha

Azelery Satu said...

nampak mengarut tp sgt berguna apa yg anda cuba sampaikan. saya dah vote blog anda. saya juga harap anda vote blog saya saluran07.blogspot.com kategori best auto blog di http://www.socialmediaweek.com.my/awards/category.php?id=17 undi anda dan pengunjung semua amat saya hargai. terima kasih.

Mohd Norafzal said...

datang sini mesti rasa mcm dtg blog ayampenyek

p/s : aku plak tengah minum air dlm gelas,org main muzik tepi aku (baskin)

Botak said...

dengar muzik ni sambil duduk kat padang pasir lagi layan., hahahaha..