.: October 2011

SESEDAP RASA

SEDAP BAGIMU SEDAP JUA BAGIKU

Sunday, 30 October 2011

Tumbukan-tumbukan tepat peninju


Tumbukan-tumbukan tepat yang membolehkan seseorang peninju itu mendapat kiraan K.O atau kecacatan kekal

Seorang peninju terkena tumbukan tepat di bahagian pipi kiri  yang mempunyai risiko otaknya bergegar
hehehe~



Muka peninju ini seakan-akan menangis selepas terkena tumbukan tepat ke arah mukanya.
berkemungkinan besar peninju ini menangisi tumbukan yang dikenakan terhadap beliau dalam bilik rumahnya bagi mengelakkan dirinya diaibkan.



Tumbukan tepat sebegini boleh mengakibatkan medula omblogata tidak berfungsi, Seterusnya membuatkan seseorang peninju itu terlupa siapa dirinya yang sebenar. 



Tumbukan sebegini boleh mengakibatkan tulang geraham peninju itu lari atau retak,Seterusnya mengakibatkan    
wajahnya seakan-akan senget atau herot atau lebih tepat lagi keadaan mukanya tidak selari selepas terkena tumbukan itu.Lebih teruk lagi jika mulutnya tidak boleh ditutup.



Tumbukan ini dikenali sebagai tumbukan pasrah,Hal ini kerana peninju itu lebih rela diperlakukan sedemikian.tumbukan ini selalunya tidak mendatangkan kecederaan serius.



Oke.. Ini adalah tumbukan yang paling tepat.. Kesan-kesan selepas tumbukan ini keberangkalian besar sukar untuk mendengar,gegaran otak,koma,kecacatan kekal dan lain-lain lagi :)






Mengarut sudah ... :-)

Kucing menari muzik tecnho

Kucing-kucing ini boleh menari mengikut muzik tecnho. 
hehehe





Terbaik kan.. hehe

Besi pagar tertusuk di pungung

Agak hairan macam mana besi pagar itu boleh tertusuk di pungung pemuda ini. Mungkin dia lari dari sesuatu,Atau dia cuba lari dari penjara 



Tengok..!!! Sampai lentur besi tue. Berapa inch la agaknya besi tue tertusuk dekat situ..



Nak keluarkan pemuda nie dari besi tue terpaksa mengunakan "Special Tool"
hehehe.



Harap-harap pemuda nie masih hidup..


Saturday, 29 October 2011

Saat lelaki bersenjata menyerang kedutaan US di Sarajevo,Bosnia

Kejadian ini berlaku pada 28 Oktober 2011 di mana seorang pemuda yang dikenal pasti sebagai Mevlid Jasarevic berumur lingkungan 23 ke 24 tahun menembak dengan senapang automatik ke arah kedutaan US di tengah pusat bandar Sarajevo,Bosnia.Kejadian ini mengakibatkan seorang pengawal keselamatan tercedera serta melumpuhkan aktiviti pada petang jumaat itu.





Lelaki afrika di bakar hidup-hidup

Ketika tengah ronda-ronda terjumpa video nie dari sebuah belog ini jadi saya pun nak kongsi juga la.. hehe
Kita patut bersyukur di negara kita kejadian begini tidak berlaku.








Friday, 28 October 2011

Lubang-lubang terbesar di dunia



Lubang yang pertama dalam video itu juga dikenali sebagai hell gate jika diterjemahkan dalam bahasa malaysia ia lebih dikenali sebagai 'Pintu Neraka ia juga dikenali sebagai Darvaza gas crater terletak di Turkmenistan. Pada tahun 1971 para geologis menemukan deposit gas alam bawah tanah yang sangat besar di tempat ini.Ketika melakukan pengalian menara bor runtuh dan meninggalkan lubang.Bagi mengelakkan gas beracun keluar ,lubang itu dibiarkan terbakar sehingga kehari ini.


Lubang kedua dikenali sebagai GREAT BLUE HOLE terletak di pantai Belize. Lubang itu mempunyai diameter 1000 kaki dan kedalaman 400 kaki.


Lubang ketiga itu dikenali sebagai DIAVIK MINE yang terletak di wilayah barat laut kanada. Lubang ini mula beroperasi pada tahun 2003,Dengan pengeluaran 8 juta karat atau sekitar 1.600 kg ( 3500 lb) berlian setiap tahun.


Lubang  keempat adalah MONTICELLO DAM yang terletak di Napa County California Amerika Syarikat. Ia adalah sebuah empangan dibina antara 1953 hingga 1957 ,ia empangan  keluk konkrit sederhana dengan 1 ketinggian struktur 304 kaki (93 m) dan 1 kepanjangan rabung 1,023 kaki (313 m).


Lubang yang kelima adalah MIRNY DIAMOND MINE, Lombong mirny ini merupakan lombong berlian terbuka yang terletak di Mirny,timur laut Siberia ,Rusia.Lombong ini mempunyai Kedalaman 525 meter dam mempunyai diameter 1200 meter.


Lubang seterusnya adalah SINK HOLE,Guatemala. Lubang ini terjadi ketika Ribut tropika agatha pada 1 Jun 2010.Kejadian sama juga pernah terjadi di Guatemala pada 23 Feb 2007.

Wednesday, 26 October 2011

Aksi mat rempit pakistan




Tuesday, 25 October 2011

Pak arab jatuh moto belah tembok

Pada firasat saya pak arab nie nak try naik moto tue kemudian throtle dia jem pastue brake plak putus sebab tue belah tembok rumah tue kot.. hahahaha






Senamrobik sampai terkentut

Kentut yang tak pandai cover.






Sunday, 23 October 2011

Kematian Simoncelli di litar sepang malaysia

Sepang 23 Okt 2011- Kemalangan ini berlaku ketika perlumbaan moto GP di litar sepang malaysia
yang mengakibatkan kematian seorang pelumba kategori 500cc iaitu Simoncelli.
Perlumba yang mewakili San carlo Honda Gresini dari itali itu terbabit dalam kemalangan pada pusingan yang 
ke-2.






Friday, 21 October 2011

Kemalangan live pengacara TV




Cara penjenayah mencuri di mesin ATM

Memang betul-betul licik la diaorang nie..




Cara memasang sport rim carbon

 








Perempuan bergaduh kerana berebut lelaki




Thursday, 20 October 2011

Gambar Muammar gaddafi ditembak

Puas mencari akhirnya dapat video 14saat nie ja..
hehe..







Tak dapat dipastikan sama ada benar atau tidak..
jika benar sama-sama lah kita sedekahkan al-fatihah kepada arwah
semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh

Bangkai haiwan aneh di pantai chenang langkawi

Difahamkan bangkai haiwan ini dirakamkan di pantai chenang langkawi.
sama ada betul atau tak itu tak dapat dipastikan dan jenis bangkai ini juga tak dapat dipastikan.







Mesin photostap pecah kerana pungung

Tak dapat dipastikan apa tujuan dia photostap pungungnya sendiri..hehe.
Mungkin kerana dia tak dapat melihat pungungnya lalu di photostap agar mendapat gambaran jelas keadaan pungungnya..hehhe




Gelak sakan di dalam lift

Memamg betul tak faham la kenapa perempuan tue gelak setiap kali ada orang masuk dalam lift tue..
hehhe





Apabila menyangka sungai dalam





Wednesday, 19 October 2011

Kucing makan tembikai




Eksperimen khas untuk perokok




Cara kejam membuat daging burger




Ikan Masih hidup walaupun sudah dimasak

 Ikan ini masih hidup walaupun sudah dimasak.





Anak yang sangup meninggalkan ibunya di tepi jalan

 Sedih apabila ada juga manusia yang sangup meninggalkan ibunya begitu sahaja.




Berjalan di Dasar Kolam




Tuesday, 18 October 2011

Monday, 17 October 2011

Pemain bola tackle pengadil

Perlawanan persahabatan ketika malaysia tewas kepada autralia 



Pengadil Mabuk

Video nie dah lama tahun 2008 lagi..
apa-apa pun kita sama-sama tengok macam mana keadaan apabila seorang pengadil mabuk ditengah padang..
amat memalukan apabila dilihat oleh orang ramai.
hehhehe..


Dah tau ada game pergi minum juga..

Mabuk di kedai serbaneka

Tengok la sendiri keadaan orang bila dah mabuk :-).


Budak digilis tidak dihiraukan orang ramai

Video nie saya tengok di Oh! media harap tiada kesalahan kot.. :-)
jadi teringin juga nak kongsi, Bukan apa, Cuba kita semua bayangkan apabila seorang budak digilis tapi tiada siapa yang peduli. Orang yang lalu lalang pula hanya melihat sahaja tanpa memberi bantuan. Mujurlah ada juga yang sudi menolong,itu pun ketika sudah beberapa kali budak itu digilis. Kita patut rasa bersyukur kerana di tempat kita kejadian sebegini tidak berlaku.Kita masih mempunyai nilai kemanusiaan yang tinggi kan ..? :-)



Anda semua boleh menilai sendiri kan..??

Sunday, 16 October 2011

Striker paling hebat dalam dunia

Anak terajang ibu yg sarat mengandung!

Kisah seorg anak yg derhaka gara2 mak beliau yg lambat membuka pintu...ntah la budak2 skang...banyak yg kurang dari di ajar...hmmm saksikanlah kesudahan anak ini termakan sumpah mak nya


Thursday, 13 October 2011

Rakaman Video Lelaki Disambar Petir Dua Kali dalam tempoh tidak sampai seminit

Rakaman nie menunjukkan seorang laki-laki disambar petir.
Agak kehairanan apabila dia disambar petir sebanyak dua kali.
dalam tempoh tidak sampai seminit dan bangun berlalu begitu sahaja.
Apa-apa pun itu kuasa Allah. ajal maut semua terletak padanya.


Kemalangan ketika mengorat awek cun

Mengikut apa yang saya faham.
kemalangan nie berpunca daripada ketika penungang
motosikal tue memandang perempuan cantik.
ketika  dia toleh kearah gadis cantik tue dia tak perasan yang motosikalnya
menuju ke arah van.Bila dia toleh je kedepan terus langar van.
Dah tue kena langar dengan org pula..Kalau ampa perasan orang yg langar dia tue pun toleh muka arah lain..
aleh-aleh muka depan terus langar pemuda tadi.. hehe..

Kereta hilang kawalan dan terbabas


Tiba-tiba sahaja kereta nie hilang kawalan,,terus mengakibatkan kemalangan..
Sama ada masalah teknikal pada kereta itu,permukaan jalan atau kecuain pemandu itu tidak dapat dipastikan.
Mungkin juga muatan lebih.


Aksi Stunt rempit india

Memang terbaik arr.. hehhe..
rasa-rasa nie moto baru kot.



Mr bean Main drum


Ikan duyong

Sama ada benar atau tidak itu tidak pasti..
tapi memang nampak real la..




kongsi-kongsi pendapat ya..

Real..Treler rempuh kereta di plaza tol

Kejadian nie kalau tak salah berlaku di china.


Lagu Dengan hanya dua patah perkataan

Memang hebat.. lagu dengan hanya dua patah perkataan sahaja..
sedab pula lagu tue..

Wednesday, 12 October 2011

Real.. Excident sewaktu ke tempat keja




Ahli Silap Mata tersilap

Sekali tersilap potong orang maa..

Pembaca Berita Terkentut

Pembaca berita nie terkentut semasa bertugas. hehhe

Iklan Lama Yang Sangat Menyentuh Jiwa..

Sedih tengok iklan nie..

Gol keper yang bengong selepas menjaringkan gol

Gol keper belum sampai tmpat dia tapi dah gol.
hehehe..

Gol paling kurang Ajar 2011

Gol yang agak kurang ajar..
Kalu aku jadi gol keper tue mesti ada yang kena sekeh..
1st skali dekat orang afrika tue.. hehe


Kena langar keretapi tapi tak Mati..

kucing menyanyi

Nyanyian terbaik dari seekor kucing



terbaik kan..kan.kan..

Exora turbo

Exora CPS 1.6
Memang dasyat..!!!



Teleskop Tercanggih di Dunia

Ini seperti sesuatu dalam film fiksi-ilmiah, antena raksasa di gurun pasir, dengan "mata" untuk mengamati galaksi yang sangat jauh.
Proyek ini terletak di padang pasir Altacama di Chili, menghabiskan lebih dari satu miliar dolar dan waktu selama hampir dua dekade untuk dikembangkan.
Ia adalah teleskop terkuat di dunia, disebut ALMA, dan telah memulai operasinya.

Daerah ini memuat beberapa antena piring raksasa yang mengumpulkan informasi kosmos, dengan panjang gelombang mikroskopis. Dengannya, ilmuwan berharap untuk memahami pembentukan bintang dan planet yang jauh.

[Jose Alonso, Astronomer]:
"Kita tahu ada beberapa galaksi di alam semesta jauh, yang hanya terlihat pada panjang gelombang tertentu. Misalnya, galaksi radio yang tidak terdeteksi dalam panjang gelombang lain."

[Ana Hughes, Astronomer]:
"Saya melihat awan molekul dalam galaksi. Awan molekul adalah tempat bintang terbentuk. Awan ini terbuat dari gas yang sangat dingin. Mempelajari kondisi fisik awan, akan membantu memahami proses pembentukan bintang."

Tempat yang didanai bersama oleh Amerika Utara, Eropa dan Asia Timur ini, akan dijadwalkan untuk beroperasi penuh tahun depan.






Penalti terbanyak

Gelar Rekor Dunia Guinness baru untuk tendangan penalti, telah tercetak.

Ratusan penggemar Liga Utama berkumpul di Herald Square, untuk membantu pemain selebriti meraih gelar ini, dengan 742 tendangan.

Diantara pemain selebriti, adalah David Beckham.




Penalti terbaik

Sepak penalti pakai tumit ja.. heh..heh..



bayangkan kalau bola tue tak masuk.. hehe

Tuesday, 11 October 2011

Iklan Yang Mampu Membuka Mata Mereka Yang Bukan Islam

Kalau ada iklan macam nie kat malaysia kan bagus..

video


Salah Masuk Toilet






kalau orang popuan yang silap masuk tandas agaknya apa akan jadi..?? hehhe..

Moto terpantas 2011

Memang laju seyy.. :-) 



Monday, 10 October 2011

Mengarut sudah

 Assalamualaikum..

saya masih baru dalam dunia blog nie harap anda semua sudi membantu saya yerrr..
Saya pun tak tahu apa yang nak tulis.. Tapi oleh kerana semangat baru membuat blog nie saya gagahi jua.. hahaha